January 02, 2010

Mascarponella höystetty kalamureke

Olen oppinut tuunaamaan suomalaisia ruokia enemmän Hra Kengurun makuun sopivaksi lisäämällä mausteita tai muita makua antavia raaka-aineita, ja tämä kalamureke oli jälleen yksi muunnos perinteisestä reseptistä. Minulla oli pakasteessa valkolihaista kalaa mikä piti käyttää jotenkin hyväksi ja vaikka en ole ennen kalamureketta tehnytkään, tuntui se jostain syystä juuri sopivalta vaihtoehdolta... Samasta taikinasta voisi tietenkin muotoilla kalapulliakin.

0,5 kg valkoista kalaa
1 1/2 dl maitoa
2 rkl oliiviöljyä
2 munaa
1 rkl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
merisuolaa
1/4 tl valkopippuria
ripaus mustapippuria
hienonnettua tilliä
hieman sitruunamehua
1 dl mascarponea
korppujauhoja
parmesaanijuustoa

Jauha kala tehosekoittimessa hienoksi. Lisää kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää korppujauhoja niin paljon, että taikina tuntuu sopivan paksulta. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa vesihauteessa tunnin verran.

No comments:

Post a Comment